Kwaliteit

De luxe Basho Zen Meditatiestoel werd gecreëerd vanuit het hart, daarom is het belangrijk dat het gehele proces van productie even verzorgd is zodat de kwaliteit de best mogelijke is. De Deense fabriek, waar de Basho Zen stoel wordt geproduceerd beantwoordt aan de hoge Deense milieunormen. U kunt er zeker van zijn dat alle aspecten van het productieproces met de uiterste zorg en bewustzijn behandeld zijn.

 

Materialen

Het hout is gecertificeerd CFC, de lijm is zonder formaldehyde en het leer van de 10% beste Europese huiden. De zitting en de rugleuning van de meditatiestoel is gemaakt van berken hout en de voet met verstelbare leuning van essen hout. De Basho Zen Meditatiestoel is ook beschikbaar in andere soorten hout: walnoot of beuken. De kussens zijn gemaakt van hoge kwaliteit schuim.

 

Textiel:

Van Gabriel, één van Europa‘s toonaangevende leveranciers van meubilair textiel, hebben wij gekozen voor de microvezel Comfort + voor zijn uitstekende stoffering eigenschappen:

  • Het is ademend, waardoor het lichaam ook ademt daardoor het perfecte zitcomfort biedt.
  • Het is Öko-Tex 100 geaccrediteerd. Die houdt in dat het geproduceerd is zonder organische oplosmiddelen. Daarnaast heeft het een hoog gehalte aan gerecyclede polyester vezels.
  • Het heeft een slijtage vermogen van maximaal 150.000 Martindale. 
  • Het is antistatisch.
  • Het is vuil-bestendig, en water en olie afstotend tot op zekere hoogte.
  • Het brandwerend met ingebouwde brandwerend vezels in een eco-vriendelijke manier en passeert zowel de sigaret als de lucifer test.

 

Leer

De beste huiden in de wereld komen uit Europa. Europese levensomstandigheden en klimaat zorgen voor een minimum aan natuurlijke bedreigingen voor het dier. Alle leer producten vertonen wel een zekere mate van onregelmatigheid, die het resultaat zijn van littekens, insectenbeten, groei, enzovoort. Deze worden beschouwd als een deel van de charme van natuurlijk leder.

 

Aniline leer

Kenmerken: fantastische touch, met was behandeld oppervlakte, "zijdeachtige" look, natuurlijke invloeden zijn bedoeld om te worden aanvaard, uitstekende zitcomfort. Het is natuurlijk leder van hoge klasse.

Aniline leder is puur natuur van de hoogste kwaliteit. In principe hebben de huiden een natuurlijke "naakt" oppervlakte waar alle natuurlijke markeringen zichtbaar zijn. Dit onderstreept het unieke karakter en een rustieke charme wordt toegevoegd aan de lederen meubels. Het leder is volnerf, wat betekent dat de natuurlijke oppervlakte onbehandeld is. Dus, het leer "ademt" dat bijdraagt tot de exclusiviteit en het verbeterde comfort. Aniline leer is minder vuil bestand ten opzichte van gepigmenteerd leer. Gebruik en licht is van invloed op het leer, die na verloop van tijd zorgt voor een natuurlijk veranderingsproces.

 

Semi Aniline Leer

Kenmerken: gladde, lichte afwerking, slijtvast, zacht, zeer gebruiksvriendelijk, natuurlijke markeringen maken deel uit van de look, uitstekende zitcomfort. Semi-aniline is volnerf leder met een lichte finish. Deze behandeling maakt de huiden resistenter en zorgt voor een hoge duurzaamheid. Semi-aniline heeft de natuurlijke uitstraling van aniline leer gecombineerd met een uitstekend zitcomfort.

 

Voor de Basho Zen Meditatiestoel gebruiken wij het beste leer dat beschikbaar is van Soerensen leer. http://www.sorensenleather.com/Home.asp

 

Onderhoud:

Zorg voor leer. http://www.sorensenleather.com/pictures_org/Careofleather(1).pdf

 

Praktisch

De Basho Zen Meditatiestoel is licht, draagbaar, eenvoudig, gemakkelijk in te klappen en te gebruiken op die plaatsen waar u dat wenst!

 

 

 

Sitting silently

Doing nothing

Spring comes

And the grass grows by itself

Basho